Алла | 2018-09-05 09:55:37

Нужна ли операция?

Добрый день. Подскажите, поставили диагноз киста яичника 4 см и много узловая фибромиома мне 51 год операция обязательна или можно лечить медикаментами. Спасибо.

Ответы врачей 1

2911
Палыга Игорь Евгеньевич
Палыга Игорь Евгеньевич
акушер-гинеколог, репродуктолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Львов, Украина, “Клиника репродукции человека ”Альтернатива’’
Доброго дня! Хірургічне лікування ендометріоїдної кісти полягає або у видаленні яєчника, або в резекції кісти, що залежить від її розмірів і локалізації. У будь-якому випадку оперативне втручання повинно проводитись за суворими показаннями, виключно у таких випадках: якщо розмір кісти перевищує 5 см, і вона стабільно функціонує; якщо після 6 місяців терапії лікарськими препаратами ефект відсутній; якщо відбувається залучення в процес сусідніх органів; приєднання гнійної інфекції; у разі, якщо розвинувся спайковий процес перешкоджає настанню вагітності; при протипоказання до лікування гормональними препаратами.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.