Юлия | 2018-09-15 21:34:45

Реактивні зміни епітелію. Метаплазія.

Добрий день. Мені 40 років. Підскажіть будь-ласка, прийшли РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕННЯ ПАП тест (PAP test). Цитоморфологічне дослідження зони трансформації та цервікального каналу. Результат - Реактивні зміни епітелію. Метаплазія. Дуже хвилююсь, що це значить? До лікаря попаду тільки через неділю. Дякую вам.

Ответы врачей 1

2911
Палыга Игорь Евгеньевич
Палыга Игорь Евгеньевич
акушер-гинеколог, репродуктолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Львов, Украина, “Клиника репродукции человека ”Альтернатива’’
Метаплазія – це поширений патологічний стан, який зустрічається приблизно у 30% жінок дітородного віку. Далеко не у всіх випадках подібні зміни призводять до появи злоякісних пухлин. Спровокувати розвиток патологічного стану можуть багато зовнішніх і внутрішніх чинників, в тому числі: зміна гормонального фону; запальні процеси різної етіології; куріння; прийом алкоголю і наркотичних засобів; порушення правил особистої гігієни; прийом деяких лікарських препаратів; контакт з шкідливими хімічними речовинами; проведення абортів; травми; безконтрольне застосування контрацептивів; інфекційне ураження; процес загоєння ерозії; хронічні захворювання репродуктивної системи. Метаплазія епітелію не є приводом для особливого занепокоєння, так як при нормальній роботі всіх систем організму подібне заміщення одного виду епітелію іншим видом в більшості випадків не провокує появу явних відхилень і симптоматичних проявів. У той же час цей стан потрібно постійного контролю, так як в подальшому може призвести до появи областей з недиференційованими тканинами, які можуть стати вогнищем утворення злоякісної пухлини. Як правило, метаплазія діагностується при проведенні гінекологічних обстежень для виявлення інших захворювань статевої системи у жінок. У разі якщо є підозри на наявність вогнищ зі злоякісним переродженням тканин епітелію, може бути призначена біопсія для визначення гістологічного типу тканин. При відсутності ознак злоякісного перетворення тканин епітелію лікарі можуть займати вичікувальну позицію і не призначають будь-якого лікування патології.Лікуючий лікар виходячи з кольпоскопії та цього тесту виставить вам чітко діагноз, лише після цього призначається тактика лікування.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.