Nataliya | 2018-10-12 16:58:34

Чи можуть цукрозамінники порушити роботу шлунково-кишкового тракту?

Доброго дня! З 2008 р. постійно, по декілька разів на день, додаю до чаю цукрозамінник "Сукразіт" по 2 табл. (склад - сахарин натрію, фумарова кислота, сода питна). Розлади шлунково-кишкові стали частіше (супроводжуються симптомами передвісниками - ознобом, екстрасистолією, запамороченням, відчуттям важкості у шлунку навіть після дуже маленьких порцій їжі). Вже майже 40% продуктів "вилучила" з раціону... Раціон майже пісний... Читала в інтернеті, що цукрозамінники змінюють мікрофлору кишківника. Чи може "Сукразіт" змінити мікрофлору кишківника? В 2001 р. після рентгену шлунка встановлено "гастро-дуоденіт" (серйозного лікування не проходила, так як не могла пройти ФГДС). В анамнезі - хвороба Боткіна і отруєння тортом було. Приймаю багатенько медикаментів (д-з: Гіпертонічна хвороба 2-3 ст., вертебробазілярна недостатність на фоні остеохондроза у вигляді вестибуло-атактичного синдрому, ДЦЕ 1-2 ст. гіпертонічна; гіперплазія щитовидної залози; часто тонзиліт; в 2015 р. виявлено підвищення паратгормону). Крім цього непереносимість лактози. Підкажіть, будь ласка, чи може "Сукразіт" змінити мікрофлору ШКТ? Або "винні" ліки, які я постійно приймаю вже давно? Можливо, потрібно приймати пробіотики? Які лабораторні дослідження (аналізи) пройти? Мені 47 років, вага - норма, глюкоза крові - норма (здавала в 2015 р. і 2017 р.). І ще... Вперше зробила цього року Протромбіновий тест - і в результаті "тенденція до гіпокоагуляції" (аспірин і інші препарати для розрідження крові ніколи не приймала). З чим це може може бути пов'язано? Щиро вдячна за консультацію!

Ответы врачей 1

6291
Рыльцов Александр Юрьевич
Рыльцов Александр Юрьевич
терапевт, пульмонолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Харьков, Украина
Телефон: +38-066-194-83-81, +38-096-909-87-96, +38-093-364-12-75
Добрий ранок! Ви можете страждати від хіороби, від лікування, можливий побічни вплив сукразіту. Пропоную замінити сукразіт на СТЕВІЮ, і звернутися до терапевта офф лайн. 
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.