Наталя | 2018-11-06 19:32:09

лишня вага .

Доброго вечора ,Лілія Федоріана.Не знаю звідки почати.Справа в тому ,що десь чотири роки тому я перестала палити і змінила свій стиль життя на спокійніший ,навіть занадто.Після чого почалось стрімке набирання ваги,за один рік я набрала 23кг .Появилась сильно виражена волосистість на підборіддю і над губою,та й по тілу .Не маю схильності до переідання,перепробувала велику кількість дієт,навіть якщо на початку вони допомагають ,то потім організм привикає до системи харчування і стає стійким,відновлює втрачене .Здавали всі аналізи,все в нормі,і кров,сеча, і цукор,і гемоглобін,і холестерин (трохи занижений),я гіпотонік 109/63.У гінеколога при огляді і узд не виявлено жодних порушень.Правда у мене одна нирка ,вроджене.Я повністю знесилена,в прямому розумінні,правда я працюю на ногах 13годин в день.Мені 40 років.Вага на сьогоднішній день 113 кг при рості 167.Я не їм солодощі,мучні вироби,масло ,жири,картоплю і каші дуже рідко,п*ю 2л води ,прогулянка 30хв в день.Підкажіть мені щось ,може ви бачите проблему по лініі ендокринології.Дякую.

Ответы врачей 1

253
Таран Лилия Федоровна
Таран Лилия Федоровна
эндокринолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, МЦ 'Универсальная клиника 'Обериг''
Телефон: [email protected]
Добрий день! З урахуванням появи надмірного оволосіння на тілі, я б радила здати аналізи для виключення надлишку кортизолу та чоловічих гормонів, порушення функції щитовидної залози та інсулінорезистентності. Зокрема, аналіз крові на 3-5 день менструтального циклу: індекс вільного тесостерону, дегідро-епіандростерону сульфат, 17-оксипрогестерон, пролактин, тиреотропний гормон, індекс НОМА. Також аналіз слини на кортизол (в лабораторії отримати пробірку з ватним тампоном, інструкцію. Жувати ватний тампон відповідно інструкції в 23 год вечора). З результатами зверніться до ендокринолога.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.