Оля | 2019-01-06 10:12:29

Метастази в кістки.

Доброго дня. У мами рак молочної залози, метастази в печінку і зараз метастази в кістки. Ми пройшли рік курс герцептин і пухлини у печінці і грудях пропали але з’явились у кістках:колінний суглоб і хребет. Коліні й суглоб розпирає і дає страшні болі. Ми стягували рідину періодично з коліна. Питань декілька: як зменшити біль у коліні і спині, як часто можна стягувати рідину з коліна? Робили опромінення коліна місяць тому. Сказали, що опромінення робиться раз у п`ять місяців. Оскільки побили тільки на коліно то чи чекати 5 місяців щоб зробити на хребет чи можна зараз робити опромінення га хребет? Буду дуже вдячна за будь яку допомогу.

Ответы врачей 1

1593
Бондарук Ольга Сергеевна
Бондарук Ольга Сергеевна
онколог, лучевой терапевт
*
Облучение позвоночника (радиотерапия или радиохирургия в зависимости от количества очагов) можно проводить независимо от облучения колена, хоть завтра. Кроме того, метастазы в колено - это казуистика, и возможно, что боль за счет отека и развившегося артрита, судя по накоплению жидкости. Имеет смысл после выкачивания жидкости вводить препараты типа Дипроспана.

ВХОД или регистрация

Забыли пароль?

Войти с помощью:

Вход или РЕГИСТРАЦИЯ

Нажимая «Зарегистрироваться»
вы соглашаетесь с правилами пользования

Войти с помощью:

Назад