Здравствуйте! У меня 2 дочери (18 и 15лет) я хочу подать на алименты

Здравствуйте! У меня 2 дочери (18 и 15лет) я хочу подать на алименты. На какой процент от з/п мужа я могу рассчитывать? Старшая дочь закончила школу, могу ли я обязать мужа заплатить полностью за дневное обучение в ВУЗе если его з/п = без налогов 1900грн. , а с вычетом налогов 1600грн. Спасибо.

Ответы врачей 1

Специалист
Згідно Сімейного кодекс України № 2947-III від 10.01.2002 на далі (СКУ) за ст. 183 визначення розміру аліментів у частці від заробітку (доходу) матері, батька дитини вібдбуваїться таким чином:
1. Частка заробітку (доходу) матері, батька, яка буде стягуватися як аліменти на дитину, визначається судом.
2. Якщо стягуються аліменти на двох і більше дітей, суд визначає єдину частку від заробітку (доходу) матері, батька на їх утримання, яка буде стягуватися до досягнення найстаршою дитиною повноліття.
3. Якщо після досягнення повноліття найстаршою дитиною ніхто з батьків не звернувся до суду з позовом про визначення розміру аліментів на інших дітей, аліменти стягуються за вирахуванням тієї рівної частки, що припадала на дитину, яка досягла повноліття.
Відповідно до СКУ ст. 182 є такі обствини які враховуються судом при визначенні розміру аліментів як:
1) стан здоров’я та матеріальне становище дитини;
2) стан здоров’я та матеріальне становище платника аліментів;
3) наявність у платника аліментів інших дітей, непрацездатних чоловіка, дружини, батьків, дочки, сина;
4) інші обставини, що мають істотне значення.
2. Мінімальний розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.