Я ходила к частному стоматологу, который неправильно меня лечил и еще занес мне инфекцию....

Я ходила к частному стоматологу, который неправильно меня лечил и еще занес мне инфекцию. Во время моего повторного прихода сказал, что флюс - это нормально. на следующий день в районной поликлинике мне начали лечить загноение десны. теперь я борюсь последствия "частного" лечения. Это продолжается уже три недели и обошлось в два курса антибиотиков. Каким образом я могу требовать компенсации от частного врача? Что теперь мне делать?

Ответы врачей 1

Специалист
Згідно Закону України Про захист прав споживачів № 1023-XII від 12.05.1991 надалі (№ 1023-XII) ст.16 п. 2 право вимагати відшкодування завданої шкоди визнається за кожним потерпілим споживачем незалежно від того, чи перебував він у договірних відносинах з виробником (виконавцем, продавцем).
Таке право зберігається протягом установленого строку служби (строку придатності), а якщо такий не встановлено — протягом десяти років з дати введення в обіг такої продукції її виробником.
При цьому на такого споживача покладається обов’язок довести:
1) наявність шкоди;
2) наявність дефекту в продукції;
3) наявність причинно-наслідкового зв’язку між такими шкодою та дефектом.
Відповідно до Закону України № 1023-XII ст. 16 п. 4 виробник (виконавець) несе відповідальність за шкоду, завдану життю, здоров’ю або майну споживача, що виникла у зв’язку з використанням речей, матеріалів, обладнання, приладів, інструментів, пристосувань чи інших засобів, необхідних для виробництва товарів, виконання робіт або надання послуг, незалежно від рівня його наукових і технічних знань.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.