Имеет ли мой ребенок - инвалид право посещать государственный детский сад бесплатно? если да,...

Имеет ли мой ребенок - инвалид право посещать государственный детский сад бесплатно? если да, то что для этого нужно?

Ответы врачей 1

Специалист
Згідно ст. 21 Закону України „Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні” від 21.03.1991 № 875-XII дошкільне виховання, навчання інвалідів здійснюється в загальних або спеціальних дошкільних та навчальних закладах.
Професійна підготовка або перепідготовка інвалідів здійснюється з урахуванням медичних показань і протипоказань для наступної трудової діяльності. Вибір форм і методів професійної підготовки провадиться згідно з висновками медико-соціальної експертизи.
При навчанні, професійній підготовці або перепідготовці інвалідів поряд із загальними допускається застосування альтернативних форм навчання.
Обдаровані діти-інваліди мають право на безплатне навчання музики, образотворчого, художньо-прикладного мистецтва у загальних навчальних закладах або спеціальних позашкільних навчальних закладах.
Відповідно до законодавства діти-інваліди не мають права відвідувати державний дедсадочок безкоштовно, але ви можете подати клопотання до Районної Державної Адміністрації з проханням
про надання такої можливості.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.