Живу с мужем в доме его родителей 2 года, а прописана в квартире моих родителей....

Живу с мужем в доме его родителей 2 года, а прописана в квартире моих родителей. Есть ребенок 2 года. Имею ли я право на жилплощадь в доме мужа после развода, если владельцем дома является свекровь?

Ответы врачей 1

Специалист
В даному випадку ви не маєте права на житлову площу на підставі ст. 60 „Сімейного кодексу України” від 10.01.02 № 2947-III в якій йдеця про наступне, підставою набуття права спільної сумісної власності подружжя є:
1. Майно, набуте подружжям за час шлюбу, належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності незалежно від того, що один з них не мав з поважної причини (навчання, ведення домашнього господарства, догляд за дітьми, хвороба тощо) самостійного заробітку (доходу).
2. Вважається, що кожна річ, набута за час шлюбу, крім речей індивідуального користування, є об’єктом права спільної сумісної власності подружжя.
Дивлячись на той факт, що квартира не набута вами з чоловіком в шлюбі, і взагалі належить його матері, ви неможете предентувати на цю квартиру.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.