Здравствуйте. Скажите, пожалуйста, у меня на работе срок службы по договору истекает 31 декабря 2006г

Здравствуйте. Скажите, пожалуйста, у меня на работе срок службы по договору истекает 31 декабря 2006г. Может ли работодатель не продлить мне его, а уволить если я беременна. Дело в том, что мне не хотят выплачивать пособия по беременности и ищут повод чтобы уволить. И еще вопрос. Могу ли я числится на фирме в декрете, а получать пособие в собесе. Большое спасибо за ответ.

Ответы врачей 1

Специалист
Згідно ч. 3 ст. 184 КЗпП України від 10.12.1971 № 322-VIII Звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років, одиноких матерів при наявності дитини віком до чотирнадцяти років або дитини-інваліда з ініціативи власника або уповноваженого ним органу не допускається, крім випадків повної ліквідації підприємства, установи, організації, коли допускається звільнення з обов’язковим працевлаштуванням. Обов’язкове працевлаштування зазначених жінок здійснюється також у випадках їх звільнення після закінчення строкового трудового договору. На період працевлаштування за ними зберігається середня заробітна плата, але не більше трьох місяців з дня закінчення строкового трудового договору.
Згідно Закону України № 2811-XII від 21.11.1992 „Про державну допомогу сім’ям з дітьми” далі ст. 5 ч. 2 допомога у зв’язку з вагітністю та пологами жінкам, призначається і виплачується за місцем основної роботи (служби).
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.