Добрый день. Подскажите как поступить, если участковый детский врач во-первых была очень недовольна, что мы...

Добрый день. Подскажите как поступить, если участковый детский врач во-первых была очень недовольна, что мы ее вызвали на дом, и кроме того неправильно назначила дозировку лекарста. Я бы хотела обратиться куда-то, возможно к заведующей, но думаю, она ничего не предпримет. Какие у меня есть права как у мамы? (ребенку 2 года, 2 месяца) И как знать сколько раз должен приходить врач по вызову? Спасибо.

Ответы врачей 1

Специалист
Згідно ст. 137 Кримінального Кодексу України від 05.04.2001 № 2341-III Невиконання або неналежне виконання професійних чи службових обов’язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх внаслідок недбалого або несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило істотну шкоду здоров’ю потерпілого, -
карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
2. Ті самі дії, якщо вони спричинили смерть неповнолітнього або інші тяжкі наслідки, -
караються обмеженням волі на строк до чотирьох років або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.
Якщо виникли обставини у разі яких дитину не можна доставити до лікарні, то в такому випадку можна викликати Лікаря додому незалежно від кількості таких ситуацій.
Ви маєте право звернутись з заявою-клопотанням до головного лікаря з проханням прийняти міри та надати можливість звертатись до іншого лікаря. На Ваше звернення обовязково повинні відреагувати мах - 30-й термін.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.