Доброї ночі, психологи! Моїй доньці 7 років, ходить в другий клас, а з початку осені...

Доброї ночі, психологи! Моїй доньці 7 років, ходить в другий клас, а з початку осені почала кашляти. Лікарі слухали - у грудях все гаразд, лише недавно педіатр зауважила, що це в неї емоційне. Підкажіть, що може бути причиною і головне, як її зняти. Сьогодні вона прийшла зі школи, я спостерігала, вона не кашляла кілька годин, поки не сіла за уроки. А на днях у неї ночувала подруга - радість - безмежна!!! і кашель - щохвилини.

Ответы врачей 1

180
Гнатюк Роксолана Михайловна
Гнатюк Роксолана Михайловна
психиатр
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г.Тернополь, Украина, ул.Троллейбусная, 14, Доцент кафедры неврологии, психиатрии, наркологии и медицинской психологии Академии им. И.Горбачевского
Телефон: 43 57 71
Doroga Kornelija,
справді схоже, що кашель у вашої донечці переважно емоційний. Коли сіла за уроки - з`явився кашель. З цим зрозуміло - негативні емоції, небажання робити те що не хочеться. Дівчинка підсвідомо показує вам "мама, як не хочеться мені сідати за ці нудні уроки". Але, як бачимо, позитивні емоції теж викликають кашель.
Головне, щоб це у малої не закріпилося!
Відмічайте далі, за яких умов цей кашель з`являється. Проаналізуйте режим праці та відпочинку у дівчинки, можливо вона первтомлюється. Ваша дочка і так дуже емоційна, тому бажано, щоб вона за день не перезбуджувалася емоційно... Може, в дівчинки були ще якісь стреси: перейшла в нову школу, переїхали в новий район, втрата когось із близьких і т.п.?
І, звичайно, краще всього звернутися до спеціалістів очно...
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.