Здравствуйте Наталья!Я к Вам с таким вопросом

Здравствуйте Наталья!Я к Вам с таким вопросом.Два года назад умер отец моего ребенка.Пробовала обращаться в собес и пенсионный фонд отказали.Официально мы были не расписаны.Сын зарегестрирован на его фамилию.Официально по трудовой он не работал насколько я знаю,во всяком случаедокументов нет.Получал пенсию,как инвлид 2-й группы.Я сейчас зарабатываю 973,00грн. по трудовой.Возможно вы подскажете имею ли я какие-то льготы на сына.Заранее,благодарю,Оксана.

Ответы врачей 1

Специалист
Відповідно до ст. 34 „Постанови Кабінету Міністрів України” від 27.12.2001 № 1751 Допомога на дітей одиноким матерям надається у сумі, що дорівнює різниці між 50 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не менш як 10 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, — одиноким матерям, одиноким усиновителям (вдовам, вдівцям), матері (батьку) дітей у разі смерті одного з батьків, шлюб між якими було розірвано до дня смерті, які не одержують на них пенсію в разі втрати годувальника або соціальну пенсію.
Середньомісячний сукупний дохід сім’ї визначається згідно з Методикою обчислення сукупного доходу сім’ї для всіх видів соціальної допомоги на підставі довідки про доходи і декларації про доходи та майновий стан осіб, що звернулися за призначенням усіх видів соціальної допомоги.
Зазначена допомога призначається на кожну дитину. (Розмір допомоги перераховується з дня досягнення дитиною відповідного віку без звернення одержувача допомоги до органу праці та соціального захисту населення).
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.