Добрий день, лікарі. При обстеженні під час вагітності, на узд...

Есть ответ
Добрий день, лікарі. При обстеженні під час вагітності, на узд щитовидної з-зи (08.2005р) : Розташована в типовому місці, структура лівої долі не змінена. В правій долі – округлий утвір 0.9-0.7см зниженої ехогенності, однорідної структури, з чіткими межами. Права доля = 1,4 + 1,6 + 5,0 ( V=5,3см. Куб.) Ліва = 1,7 + 1,8 + 5,1 ( V=7,4 ) . Пальпаторно вузол лікар не знаходила. Д-з : Вузловий зоб правої долі щитовидної залози. Еутиреоз. Лікування не було призначено. Рекомендовано повторне обстеження після пологів . При повторному обстеженні ( 05.2006р.) УЗД : Щ. ж-за расположена в типичном месте, контур ровный, границы четкие, ехогенность паренхимы снижена, структура неоднородна за счет наличия точечных и линейных эхопозитивных включений, не формирующих акустическую тень. Капсула утолщена значительно. В правой доле округлое образование средней эхогенности с четкими границами, ровными контурами, однородной структуры, 1,2 + 0,8 . Правая доля = 2,2 + 2,4 + 6,7 ( V = 16,9 ). Левая 2,1 + 2,3 + 6,8 ( V = 15,7 ). Д-з: Аутоиммунный тиреоидит. Узел в правой доле щитовидной ж-зи. Зробила пункцію вузла залози , Цитиологічне заключення : В аспиратах определяются эпителиальные клетки с признаками высокой пролиферативной активности и выраженными признаками атипии , подозрение на карциному. Желательно проведение экспресс-гистологии во время операции. І ще : Т4 = 5, 04 ( лікар сказав, що результат не вірний ) 06.2006 була операція Правостороння екстрафасціальна гемитиреоидектомія - цитологічний діагноз мікрофолікулярна атипова аденома щитовидної залози. 3-и місяці приймала Л-тироксин по 50 мкг/добу.. УЗД ( 02.11.06 ) Капсула не уплотнена, дополнительные образования не обнаруживаются, ткань железы гипоэхогенна, умеренно, эхоструктура неоднородна за счет чередования участков ткани обычной и сниженной эхогенности. По методу Брунн объем левой доли 20,22куб.см. ТТГ 79,59 ( лікар каже, що результат невірний ) Назначив Л-тироксин по 50 мкг і йодомарин по 100 щодня. Я повторно здала ТТГ після 1 тиж. прийому Л-тироксину – 40,37мкМЕ/мл. Візуально залоза збільшена, інших змін зовнішньо немає. Вибачте, що багато, я трохи розгублена, що робити, куди звертатись.....Як можна діагностувати мою хворобу... Що зі мною... ( ще годую грудьми сина , як на ньому може відбитись моя хвороба )) Дуже дякую.

Ответы врачей

Болгов Михаил Юрьевич

Болгов Михаил Юрьевич

Скорее всего у Вас есть недостаток функции ЩЖ и компенсаторная гиперплазия левой доли. Тироксин Вам нужен, особенно при кормлении грудью. Если в результатах анализов врач не уверен, то переделайте еще раз или в другом месте. Квалифицированная консультация возможна только при осмотре.