ДОБРЫЙ ДЕНЬ!Меня интерессует следующий вопрос: мы с мужем состоим в официальном браке с июня 2006...

ДОБРЫЙ ДЕНЬ!Меня интерессует следующий вопрос: мы с мужем состоим в официальном браке с июня 2006 года. В октябре я родила девочку. Еще в конце августа "муж " убежал к своей мамочке, забыв сообщить нам причину своего поступка....на протяжении почти 4 месяцев появлялся раза 4, при этом абсолютно не интерессуясь судьбой и здоровьем дочери.Кроме того, мы не видели от него ни копейки на содержание. По семейному кодексу развести нас могут только после года дочурке...вопрос в следующем: как мне необходимо себя вести и что нужно сделать, что бы его в судовом порядке лишили родительских прав???

Ответы врачей 1

Специалист
Згідно з ст. 109 „Сімейного кодексу України” від 10.01.2002 № 2947-III:
1. Подружжя, яке має дітей, має право подати до суду заяву про розірвання шлюбу разом із письмовим договором про те, з ким із них будуть проживати діти, яку участь у забезпеченні умов їхнього життя братиме той з батьків, хто буде проживати окремо, а також про умови здійснення ним права на особисте виховання дітей.
2. Договір між подружжям про розмір аліментів на дитину має бути нотаріально посвідчений. У разі невиконання цього договору аліменти можуть стягуватися на підставі виконавчого напису нотаріуса.
3. Суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що заява про розірвання шлюбу відповідає дійсній волі дружини та чоловіка і що після розірвання шлюбу не будуть порушені їхні особисті та майнові права, а також права їхніх дітей.
4. Суд постановляє рішення про розірвання шлюбу після спливу одного місяця від дня подання заяви. До закінчення цього строку дружина і чоловік мають право відкликати заяву про розірвання шлюбу.
Суд може залишити дитину з вами, якщо ви доведете, що можете забезбечити кращі умови проживання і виховання дтитини, а чоловік неможе, у зв’язку з тим що має гіршу роботу, або зловживає алкоголем, або має інші негативні обставини, які погано можуть вплинути на виховання дитини, і довести ці обставини належним чином.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.