Уважаемый юрист, у меня такой вопрос. 1,5 месяца назад у меня на ногтях по анализу...

Уважаемый юрист, у меня такой вопрос. 1,5 месяца назад у меня на ногтях по анализу выявили грибок. Врач дерматолог кожвендиспансера сразу назначила таблетки внутрь курсом в 3 месяца. Я их попринимала 1 месяц и у меня исчез вкус еды: не чувствую ни сладкого не соленого. Я перестала их принимать и обратилась к врачу. Эта врач, которая мне таблетки эти назначила, ушла в декрет, а другая посмеялась и сказала , чтобы я закончила курс. Я таблетки не стала принимать, т.к. повторный анализ оказался отрицательный. Прошло две недели, а вкус так и не вернулся. Скажите пожалуйста, врач отвечает за назначение препаратов, если да то куда мне можно обратиться

Ответы врачей 1

Специалист
Відповідно до ст. 140 Кримінального Кодексу України від 05.04.2001 № 2341-III :
1. Невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого, -
карається позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.
2. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому, -
карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.