Доброго дня, шановні лікарі. У мене така проблема: в лютому 2006року я мала завмерлу вагітність...

Есть ответ
Доброго дня, шановні лікарі. У мене така проблема: в лютому 2006року я мала завмерлу вагітність (8 тижднів). Вагітність була першою і настала внаслідок стимуляції клостилбегітом. Під час вагітності здавала аналізи — вони були в нормі, не хворіла. Причина завмирання невідома.Пройшло пів року і я знову пробувала вагітніти (з вересня, 2006).Але вагітність не наставала. Тоді за порадою лікаря здала аналізи (на 9-й день циклу):фолікулостимулюючий гормон —3,186лютеінізуючий гормон —3,871тестостерон —0,956антитіла — не знайдені (до речі у мене група крові "2-" а у чоловіка — "3+")TORCH: хламідіоз, урелоплазма і мікроплазмос — не виявлено, герпес —109,527, цитомегаловірус — 34,118 , токсоплазма — 5,854+ виявлено ерозію шийки матки — брали аналіз: лейкоцити: шийки матки:10-12, піхви 1/4, уретри 12-20; мікрофлора — паличкова, місц.коки.Тоді ж робили УЗД: матка:52х40х51(довж х товщ х ширина), ендометрій — 8мм, шийка матки: 29х26х28, яєчники: правий:30х24х36 мм V 13,9см з фолікулами 12мм, 11мм, 10 мм, 11 мм.лівий: 33х22х28 мм V 11,6см з множинними фолікулами 11мм. Діагноз: полікістоз яєчників.Також я робила УЗД на 30 день циклу:матка:50х42х44ендометрій:9яєчники:правий 3,1х2,4 см; лівий 3,4х2,2 см. обидва з др.фол.(до 6 мм).Мій цикл завжди був нерегулярний 28-33дні, місячні йдуть 8 днів. Але з вересня місяця маю затримки до 12 днів. Вчора почалися місячні.(перед тим були 23.11.). окрім цих аналізів я ще здавала гормони щитовидки — все в нормі. Я Вас прошу прокоментувати результати і порадити, коли мені вагітніти і як втримати цю вагітність.Наперед дякую за пораду!!!!!

Ответы врачей

Березовская Елена Петровна

Березовская Елена Петровна

Важко сказати, що у вас полікистоз, не дивлячись на нерегулярність місячних, тому що в певній мірі цикл в 35 днів також являється нормою. Ваше УЗІ говорить про те, що полікистозу немає (тобно розміри яйників в нормі, кількість фоллікулів не перевищує 8-9 в кожному яйнику, капсула не потовщена). Співвідношення гормонів у вас в нормі.
Для уточнення регулярності циклу потрібно здати аналіз крові на пролактин ( у вас був викидень, тому рівень пролактику міг підвищитися). Антитіла (і які та на що визначали?) крові тут не причому. Поскільки у вас тривалі місячні, треба виключити тромбофілію, при якій часто бувають викидні. Антифосфоліпідний синдром також може бути причиною викиднів та беспліддя.