Здравствуйте. Хочу поехать в гости в Россию с дочкой(2 года), какие нужны документы на ребенка...

Здравствуйте. Хочу поехать в гости в Россию с дочкой(2 года), какие нужны документы на ребенка при пересечении границы, кроме свидетельства о рождении?

Ответы врачей 1

Специалист
Згідно п.2 ст.4 Закону України про „Порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України” від 21.021.1994 № 3857-ХІІ оформлення проїзного документа дитини провадиться на підставі нотаріально засвідченого клопотання батьків або законних представників батьків чи дітей у разі потреби самостійного виїзду неповнолітнього за кордон. У клопотанні зазначаються відомості про дитину, а також про відсутність обставин, що обмежують відповідно до цього Закону право на виїзд за кордон (лише для дітей віком від 14 до 18 років).
За відсутності згоди одного з батьків, тобто, нотаріально засвідчена заява виїзд неповнолітнього громадянина України за кордон може бути дозволено на підставі рішення суду.
Проїзний документ дитини видається органами внутрішніх справ за місцем проживання. (Абзац третій частини другої статті 4 в редакції Закону N 1742-IV (1742-15) від 03.06.2004)
Проїзний документ на дитину оформляється терміном на три роки або до досягнення нею 18-річного віку.
Виїзд з України на постійне проживання дітей віком від 14 до 18 років може бути здійснено лише за їх згодою, оформленою письмово і нотаріально засвідченою.
За видачу проїзного документа дитини державне мито не справляється. (Абзац шостий частини другої статті 4 в редакції Закону N 1742-IV (1742-15) від 03.06.2004)
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.