26.12,06 мы на машине попали в аварию

26.12,06 мы на машине попали в аварию. Была беременость 14 недель. До приезда ГАИ я уехала. К врачу я не обращалась. Чуствовала себя нормально. 01.01.07 попала в больницу с диагнозом "Аборт в ходу. Маточное кровотечение". Стояла на учете по-беремености, анализы в норме. УЗИ на 9 неделе хорошее. Могу ли я при подаче заявления в суд по аварии внести сорвавшуюся беременость и требовать компенсацию. Какие для этого нужны бумаги. Спасибо за ответ

Ответы врачей 1

Специалист
Згідно п.1 ст. 1168 Цивільного Кодексу України від 16.01.2003 № 435-IV Моральна шкода, завдана каліцтвом або іншим ушкодженням здоров’я, може бути відшкодована одноразово або шляхом здійснення щомісячних платежів.
Моральна шкода, завдана смертю фізичної особи, відшкодовується її чоловікові (дружині), батькам (усиновлювачам), дітям (усиновленим), а також особам, які проживали з нею однією сім’єю.
Для відшкодування шкоди Вам необхідно додати до позову відповідно протокол ДАІ, що засвідчить Вашу присутність в авто на момент аварії, а також висновки лікаря про стан вашого здоров’я і якщо буде визнано, що шкода вашій дитині завдана в наслідок аварії, Ви маєте право на подання позову.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.