Здравствуйте, подскажите пожалуйста, назревает развод . Ребенку 8 месяцев

Здравствуйте, подскажите пожалуйста, назревает развод . Ребенку 8 месяцев. И муж и жена оба работают. Официальная з/п у жены больше, чем у мужа. В семье есть следующее имущество: квартира жены ( 1 комн) , купленная ею до брака и в которой прописан муж. За период брака куплены в кредит 2-х комн квартира и машина. Кредиты взяты на 10 лет и до конца еще не погашены. каким образом при разводе будет все делиться и может ли делиться вообще кредитное имущество? Спасибо.

Ответы врачей 1

Специалист
Відповідно до ч.1 п.1 ст.57 Сімейного Кодексу України ( надалі С.К. України) майно, яке належало кожному з подружжя до одруження, а також одержане ним під час шлюбу в дар або в порядку успадкування, є власністю кожного з них.
Відповідно до ст.60 С.К. України майно, набуте подружжям за час шлюбу, належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності незалежно від того, що один з них не мав з поважної причини (навчання, ведення домашнього господарства, догляд за дітьми, хвороба тощо) самостійного заробітку (доходу).
Вважається, що кожна річ, набута за час шлюбу, крім речей індивідуального користування, є об’єктом права спільної сумісної власності подружжя.
Відповідно до ст.63 цього закону дружина та чоловік мають рівні права на володіння, користування і розпоряджання майном, що належить їм на праві спільної сумісної власності, якщо інше не встановлено домовленістю між ними.
Відповідно до п.1 ст 69 дружина і чоловік мають право на поділ майна, що належить їм на праві спільної сумісної власності, незалежно від розірвання шлюбу.
Відповідно до п.1.3 ст.і 70 у разі поділу майна, що є об’єктом права спільної сумісної власності подружжя, частки майна дружини та чоловіка є рівними, якщо інше не визначено домовленістю між ними або шлюбним договором.
Тобто при поділі кредитного майна, необхідно надати суду документоване підтвердження оплати за договором, на підставі цього придбане майно має бути поділене у співвідношенні 50/50, також, Ви можете запропонувати укласти договір згідно якого ви залишите майно собі, та сплатити решту заборгованості по кредиту.
За рішенням суду частка майна дружини, чоловіка може бути збільшена, якщо з нею, ним проживають діти, а також непрацездатні повнолітні син, дочка, за умови, що розмір аліментів, які вони одержують, недостатній для забезпечення їхнього фізичного, духовного розвитку та лікування.
Відповідно до п.2 ст.110 Сімейного кодексу України від 10.01.2002 № 2947-III позов про розірвання шлюбу не може бути пред’явлений протягом вагітності дружини та протягом одного року після народження дитини, крім випадків, коли один із подружжя вчинив протиправну поведінку, яка містить ознаки злочину, щодо другого з подружжя або дитини.
Виходячи з цього, оскілки, Вашій дитині немає 1-го року, Вашу заяву про розірвання шлюбу задоволено не буде.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.