Считается ли помощь по уходу за ребенком (которая по 122 грн в месяц и Ющенковская)...

Считается ли помощь по уходу за ребенком (которая по 122 грн в месяц и Ющенковская) прибылью: надо ли указывать ее при заполнении декларации на субсидию как вид дохода? Спасибо

Ответы врачей 1

Специалист
Відповідно до пп 4.3.1., п.4.3 ст.4 Закону України „Про податок з доходів фізичних осіб” 4.3. Доходи, які не включаються до складу загального місячного або річного оподатковуваного доходу
До складу загального місячного або річного оподатковуваного доходу платника податку не включаються такі доходи (що не підлягають відображенню в його річній податковій декларації):
сума державної матеріальної та соціальної допомоги у вигляді адресних виплат коштів та надання соціальних послуг відповідно до закону, житлових та інших субсидій або дотацій, компенсацій (включаючи допомогу по вагітності та пологах), винагород та страхових виплат, які отримуються платником податку відповідно з бюджетів та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування згідно із законом, у тому числі (але не виключно)
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.