Доброго дня! Підкажіть як правильно боротися з такою проблемою

Доброго дня! Підкажіть як правильно боротися з такою проблемою. Можливо, вона здається не настільки важливою, але для мене це надзвичайно болісно. Мені 24 роки і я вважаю себе не красивою, через мою проблемну шкіру. У мене пропорційна фігура, гарне волосся, очі (принаймні мені багато про це говорять), але я маю не ідеальну шкіру обличчя. Мені важко спілкуватися з чоловіками, оскільки коли навіть вони говорять мені компліменти, то сприймаю це як насмішку. Я дуже багато робила для вирішення цієї проблеми, неодноразово лікувалася, налаштовую себе на позитив, багато фотографуюсь і намагаюся прийняти себе такою як я є. але безуспішно. Зараз знову думаю про те, щоб спробувати лікуватися у Києві, але я вже боюся що нічого не вийде. І не знаю чи остаточно змиритися з тим, яка я є, чи варто знову спробувати. Знаю, що для успішно лікування потрібно бути позитивно налаштованою, але я стільки разів розчаровувалася, що не знаю що мені робити. В житті я перфекціоністка. Мені здається що в дитинстві мої батьки дуже мало нас “хвалили” (в мене є ще дві сестри). І, можливо, проблема у цьому. адже я постійно намагалася здобути похвалу від батьків, а зараз від оточуючих. І я усвідомлюю що хочу бути красивою для того, щоб поряд зі мною був красивий чоловік. Таким чином я доведу навколишнім, що я успішна. Це ж ненормально!? Як навчитися любити себе такою, яка я є? Дякую.

Ответы врачей 1

361
Компанец Наталия Николаевна
Компанец Наталия Николаевна
психолог детский
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Киев, Украина, Частная практика
Телефон: 525-65-61
Доброго дня!
Ірино! Навіть в так званому списку психологічних відповідностей хворобам проблеми шкіри іноди пов`язують з відсутністю любові до себе, незгодою з собою. Дійсно, потрібно перш за все налаштувати стосунки з внутрішнім "Я". М.Мольц, наприклад, пише, що навість після пластичних операцій багато людей, набуваючи красиву зовнішність, відразу не можуть відмовитись від старої нелюбові до себе. Спробуйте взяти участь у психологічному тренінгу на цьому сайті: ttp://lyssymussu.ru/figurki/viewforum.php?f=50. Якщо є запитання про цей тренінг - пишіть мені в пошту.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.