Добрый день!Прошу проконсультировать меня по следующему вопросу:прошла компьютерную диагностику в NSP (50 грн)назначили лечение -...

Добрый день!Прошу проконсультировать меня по следующему вопросу:прошла компьютерную диагностику в NSP (50 грн)назначили лечение - 3 препарата (стоимость 200 грн)принимала 2 дня - пошла тошнота.Еще раз приехала и проконсультировалась с "местным врачом" из этой организациимне сказали уменьшить дозу в половинутак и сделала.принимала еще 6-7 дней и пошла страшная аллергия по всему телу. как резыльтат приняли по скорой и положили в стационар20 дней там лечилипаралельно сделала пробы на восприятия моего организма к назначенным препаратамкак результат (написан в заключении) - что данные препараты могли вызвать аллергию и не рекомендованы для применения.Теперь о главном: есть ли смысл подавать в суд на эту компанию?или же это только в Америки можно добится моральной компенсации за нанесенный ущерб а в нашей стране нечего и пробовать?мне не нужна большая компенсация - хотя б потраченные на лекарства и саму диагностику деньги вернутьЗаранее благодарю.Надеюсь Ваш ответ прояснит ситуациюС Уважением, Аня

Ответы врачей 1

Специалист
Відповідно до пп. 1,2,3 ст. 6 Закону України „Про захист прав споживачів” від 12.05.1991 № 1023-XII надалі (№ 1023-XII):
1. Продавець (виробник, виконавець) зобов’язаний передати споживачеві продукцію належної якості, а також надати інформацію про цю продукцію.
2. Продавець (виробник, виконавець) на вимогу споживача зобов’язаний надати йому документи, які підтверджують належну якість продукції.
3. Вимоги до продукції щодо її безпеки для життя, здоров’я і майна споживачів, а також навколишнього природного середовища встановлюються нормативними документами.
Щодо окремих груп продукції зазначені вимоги встановлюються законами та іншими нормативно-правовими актами.
На товари, що ввозяться на територію України, повинен бути передбачений законодавством документ, який підтверджує їх належну якість.
Згідно ч. 1 п. 7 ст. 23 Закону України № 1023-XII:
1.У разі порушення законодавства про захист прав споживачів суб’єкти господарювання сфери торговельного та інших видів обслуговування, у тому числі ресторанного господарства, несуть відповідальність за:
7) відсутність необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про продукцію — у розмірі тридцяти відсотків вартості одержаної для реалізації партії товару, виконаної роботи, наданої послуги, але не менше п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а у разі, коли відповідно до закону суб’єкт господарської діяльності не веде обов’язковий облік доходів і витрат, — у розмірі п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.