Уважаемый юрист,скажите,я работаю мед.сестрой в гос

Уважаемый юрист,скажите,я работаю мед.сестрой в гос.больнице,работаю сутками 10 лет,заведующая,чтоб свести со мной личный счет,хочет перевести меня по производственной необходимости на ежедневную работу. Я имею ребенка4 лет, часто болеющую, подтверждение этому частые больничные и в отделении есть оформленый дублер манипуляционной мед.сестры. Имеет ли она на это право,если я пришла на работу суточной медсестрой?Спасибо.

Ответы врачей 1

Специалист
Відповідно до ч.ч. 3,4 ст. 32 Кодексу Законів про працю України від 10.12.1971 № 322- VIII у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці допускається зміна істотних умов праці при продовженні роботи за тією ж спеціальністю, кваліфікацією чи посадою. Про зміну істотних умов праці — систем та розмірів оплати праці, пільг, режиму роботи, встановлення або скасування неповного робочого часу, суміщення професій, зміну розрядів і найменування посад та інших — працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці.
Якщо колишні істотні умови праці не може бути збережено, а працівник не згоден на продовження роботи в нових умовах, то трудовий договір припиняється за пунктом 6 статті 36 цього Кодексу.
В п. 6 ст. 36 зазначено наступне підставами припинення трудового договору є:
Відмова працівника від переведення на роботу в іншу місцевість разом з підприємством, установою, організацією, а також відмова від продовження роботи у зв’язку із зміною істотних умов праці;
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.