Здраствуйте! Я хотел бы узнать у юристов, возможно ли мне как отцу ребенка-инвалида с детства...

Здраствуйте! Я хотел бы узнать у юристов, возможно ли мне как отцу ребенка-инвалида с детства (синдром Ретта) стать на очередь в управлении соцзабеза на автомобиль.

Ответы врачей 1

Специалист
Відповідно до ст.ст. 1, 2 Постанови Кабінету Міністрів від 08.09.1997 № 999 1.Позачергове безплатне забезпечення автомобілями інвалідів війни, інвалідів внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також продаж автомобілів на пільгових умовах інвалідам від загального захворювання, з дитинства, батькам чи родичам дітей-інвалідів здійснюється за місцем їх постійного проживання та прописки Міністерством праці та соціального захисту Автономної Республіки Крим, головними управліннями праці та соціального захисту населення обласних, Київської міської державної адміністрації і управліннями праці та соціального захисту населення Севастопольської міської державної адміністрації у межах фондів, виділених Міністерством праці та соціальної політики.
Марки автомобілів, якими позачергово безплатно та на пільгових умовах забезпечуються інваліди, а також розмір плати за них визначаються Кабінетом Міністрів України.
2. Підставою для забезпечення інвалідів автомобілями є висновок обласної, центральної міської — у містах Києві та Севастополі, Кримської — в Автономній Республіці Крим медико-соціальної експертної комісії (далі — відповідно облМСЕК, ЦМСЕК, КМСЕК) про наявність у інвалідів медичних показань для їх одержання, а також посвідчення на право керування автомобілем.
Перелік медичних показань для забезпечення інвалідів автомобілями затверджується Міністерством охорони здоров’я за погодженням з Міністерством праці та соціальної політики.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.