| 2013-10-18 17:25:40

Доброго дня. Допоможіть будь ласка

Доброго дня. Допоможіть будь ласка.В неділю 25-го березня я опеклась гарячим жиром, опік займає десь 3-3,5% тіла пухирі є ,але невеликі, зона опіку- ноги права -вище коліна, ліви і вище і нижче коліна.На щастя не пройшло і 30 сек після опіку коли я вже поливала ноги холодною водою, ще хв ч-з 10 пантенол, і так весь вечір -холодна вода, допоки судома не зводить ступні, а потім пантенол, біль бев дуже сильним, але вже на ранок тсало значно легше, і видно було реальні межі опіків. А турбує мене от що -опіки якогось занадто вже червоного кольору, і від вчорашьного дня з"явився такий симптом -кол ия сиджу або лежу все нормально, болю нема, але як тільки приймаю вертикальне положення -одразу починається жахливий біль, щоправад триває він не дуже довго -кілька хв, поки не розходжусь.зараз лікуюсь пантенол, спасатєль, що ще порадите.на жаль я не можу зараз вийти з дому- по простим причинам -нема з ким залишити дітей, і банально не можу ходити в брюках -болять ноги.Допоможіть будь ласка.якщо потрібно. я викладу кудись фото опіків.розумію, дивне прохання, але зараз нема більше від кого чекати допомоги...

Ответы врачей 1

Специалист
Здравствуйте,Людмила!
У вас имеет место,термический ожог IIстепени.Действия ваши абсолютно правильные.В настоящий момент,продолжайте местно использовать Пантенол,кроме того,можете пить обезболивающие(при сильных болях)и следить за местным состоянием раны,с целью исключит инфицирование.Применение местно мазей,в настоящий момент категорически противопоказано.Со временем,возможно использовать мази на водной основе Офлокаин,Мирамистин,но никак не на жирной (вазелиновой и ланолиновой основах).Очень хорошо помогает препарат Титриол(на основе экстракта чайного дерева).
С уважением д-р Сурков А.В.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.