Добрый день, будьте добры, подскажите какие произошли изменения о выплате единоразовой помощи, её по прежднему...

Добрый день, будьте добры, подскажите какие произошли изменения о выплате единоразовой помощи, её по прежднему выплачивает работадатель?

Ответы врачей 1

Специалист
Відповідно до ч. 4 ст. 56 Закону України „Про державний бюджет України на 2007 рік” від 19.12.2006 № 489-V Установити, що у 2007 році:
допомога при народженні дитини - у розмірі 8500 гривень. Виплата допомоги здійснюється одноразово при народженні дитини в сумі 3400 гривень, решта - протягом наступних 12 місяців рівними частинами у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України;
Згідно Закону України „Про державну допомогу сім’ям з дітьми” від 21.11.1992 № 2811-XII надалі (№ 2811-XII) Всі види державної допомоги сім`ям з дітьми, крім допомоги у зв`язку з вагітністю та пологами жінкам, зазначеним у частині другій статті 4 цього Закону, призначають і виплачують органи соціального захисту населення за місцем проживання батьків (усиновителів, опікуна, піклувальника).
Допомога у зв`язку з вагітністю та пологами жінкам, зазначеним у частині другій статті 4 цього Закону, призначається і виплачується за місцем основної роботи (служби).
В ч. 2 ст. 4 Закону України № 2811-XII зазначено наступне:
Порядок покриття витрат, передбачений частиною першою цієї статті, не стосується виплат допомоги у зв`язку з вагітністю та пологами жінкам з числа військовослужбовців Збройних Сил України, Державної прикордонної служби України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, військ цивільної оборони, інших військових формувань, а також Державної спеціальної служби транспорту та з числа осіб начальницького і рядового складу
органів внутрішніх справ. Покриття витрат на виплату зазначеного виду державної допомоги цим категоріям жінок здійснюється за рахунок відповідних бюджетів.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.