Я, коли вперше вийшла заміж, змінила дівоче прізвище на прізвище чоловіка. В силу певних обставин...

Я, коли вперше вийшла заміж, змінила дівоче прізвище на прізвище чоловіка. В силу певних обставин ми розлучились. Через деякий час я вийшла заміж за іншого чоловіка, та взяла його прізвище. Питання: Чи можу я після розлучення з другим чоловіком повернути своє дівоче прізвище? (і на якій підставі). Дякую

Ответы врачей 1

Специалист
Відповідно до ч. 1 ст. 160 „Про шлюб та сім’ю” від 20.06.1969 № 2006-VII надалі (№ 2006-VII) відділи реєстрації актів громадянського стану районних, районних у містах, міських (міст обласного значення) управлінь юстиції проводять реєстрацію народження, смерті, одруження, розірвання шлюбу, встановлення батьківства, переміни прізвища, імені, по батькові, приймають і розглядають заяви громадян про внесення змін, доповнень, поновлення, а також анулювання записів актів громадянського стану та у встановленому порядку зберігають актові книги.
Згідно ст. 161 Кодексу України № 2006-VII виправлення помилок і внесення змін у записи актів громадянського стану при наявності достатніх підстав і при відсутності спору між заінтересованими особами провадяться органами реєстрації актів громадянського стану. Відмова органів реєстрації актів громадянського стану виправити або змінити запис може бути оскаржена до суду.
При наявності спору між заінтересованими особами виправлення запису провадиться на підставі судового рішення.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.