Здравствуйте! У меня вопрос такой: Месные органы власти требуют справки с биржи труда отом что...

Здравствуйте! У меня вопрос такой: Месные органы власти требуют справки с биржи труда отом что я там не зарегестрирован, справку с райодминестрации о том что я не предпринематель сроком не более одного месяца. Я уезжаю в длительную командировку. Ребёночек должен родиться в августе. Правомерны ли действия органа власти по месту нашей прописки?

Ответы врачей 1

Специалист
Відповідно до ст. 4 пп. 1, 2 Постанови Кабінету Міністрів від 11.01.2007 № 13 надалі (№13) для призначення одноразової допомоги при народженні дитини до органу праці та соціального захисту подаються такі документи:

1) заява про призначення допомоги, що складається за формою, затвердженою Мінпраці;

2) копія свідоцтва про народження дитини та довідка, видана державним органом реєстрації актів цивільного стану для призначення одноразової допомоги при народженні дитини (крім
випадків, коли смерть дитини настала до її реєстрації в державному органі реєстрації актів цивільного стану).
Згідно ст. 16 Постанови Кабінету Міністрів №13 органи, що призначають і виплачують допомогу при народженні дитини та допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, мають право у разі потреби перевіряти обґрунтованість видачі та достовірність документів, поданих для призначення допомоги.

Підприємства, установи та організації несуть відповідальність за шкоду, заподіяну внаслідок несвоєчасної видачі документів або видачі неправдивих даних, і відшкодовують її в установленому законом порядку.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.