Здравствуйте. Скажите пожалуйста, какие нужны документы, чтобы подать на развод

Здравствуйте. Скажите пожалуйста, какие нужны документы, чтобы подать на развод. Есть ребенок 7 лет. Ситуация такая: муж хочет подать на развод и и требует оригинал купли- продажи квартиры, чтобы взять справку "форма№3". Квартиру мне купили родители, но уже в совмесном браке. Муж говорит, что на квартиру не претендует. Нет ли в этом подвога. Как правильно поступить. Заранее благодарна.

Ответы врачей 1

Специалист
Відповідно до ст. 109 Сімейного Кодексу України від 10.01.2002 № 2947-III надалі (2947-III) 1. Подружжя, яке має дітей, має право подати до суду заяву про розірвання шлюбу разом із письмовим договором про те, з ким із них будуть проживати діти, яку участь у забезпеченні умов їхнього життя братиме той з батьків, хто буде проживати окремо, а також про умови здійснення ним права на особисте виховання дітей.
2. Договір між подружжям про розмір аліментів на дитину має бути нотаріально посвідчений. У разі невиконання цього договору аліменти можуть стягуватися на підставі виконавчого напису нотаріуса.
3. Суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що заява про розірвання шлюбу відповідає дійсній волі дружини та чоловіка і що після розірвання шлюбу не будуть порушені їхні особисті та майнові права, а також права їхніх дітей.
4. Суд постановляє рішення про розірвання шлюбу після спливу одного місяця від дня подання заяви. До закінчення цього строку дружина і чоловік мають право відкликати заяву про розірвання шлюбу.
Відповідно до ст. 64 Кодексу України 2947-III дружина та чоловік мають право на укладення між собою усіх договорів, які не заборонені законом, як щодо майна, що є їхньою особистою приватною власністю, так і щодо майна, яке є об’єктом права спільної сумісної власності подружжя.
Договір про відчуження одним із подружжя на користь другого з подружжя своєї частки у праві спільної сумісної власності подружжя може бути укладений без виділу цієї частки.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.