| 2013-10-18 17:25:40

Доброго дня.така ситуація -опишу по хронології - субота 25

Доброго дня.така ситуація -опишу по хронології - субота 25.08 -приблизно о 12-13год принйяли пірантел (всі члени сім"ї -двоє дорослих і двоє дітей 2,та 5 років) потім десь о 14 год їли кавун. Ввечері того ж дня чоловік і я відчули здуття,о 22-й години у мене почалась діарея, болі в животі посилились -біль ріжучий, в області товстого кишечника. Вночі, з суботи на неділю окрім діареї піднялась температура, а під ранок ще й нудота. Зранку в неділю лікувалась -ентерол, вугілля активоване,регідрон,температура піднялась до 38,3, ще зранку з"явився сильний головний біль, сонливість і слабкість, діарея не припинялась,по обіді я припинила приймати сорбенти, почала лікуватисьніфураксозидом,ввечері я прийняла таблетку анальгіну і табл ацетилсаліцилової к-ти температура знизилась до норми.Окрім того, почалась менструація, до якої ще тиждень як мінімум. Сьогодні зранку -молодший син прокинувся з температурою -37,8, вже почалась діарея, теж сонливий, жаліється на біль в животі,в"ялий -дала поки що лише ніфуроксазид -регідрон пити відмовляється, тому даю просту воду-малими порціями. Старший прокинувся в гарному настрої, але буквально за годину -вже була рвота, - лежить млявий, але не спить.Оскліьки захворіли і діти, то думаю отруєння кавуном можна виключити.Наша педіатр у відпустці, а дорослого терапевта -я навіть незнаю.Будь ласка, допоможіть полегшити біль хоча б дітям, і припинити діарею, в мене воан досі триває.дякую.

Ответы врачей 6

Специалист
фруктів не можна
Специалист
замість атоксілу можна застосувати силікс.
я б рекомендував, якщо стан дозволяє, трошки харчуватись
Специалист
ентерол - не сорбент
вважаю, що атоксіл - один з найпотрібніших Вам препаратів

І Н С Т Р У К Ц І Я
для медичного застосування препарату
АТОКСІЛ
(ATOXIL)

Загальна характеристика:

хімічна назва: кремнію діоксид

основні фізико-хімічні властивості: легкий аморфний порошок білого кольору, без смаку та запаху;

склад: 1 пляшка містить високодисперсного порошку кремнію діоксиду 12 г.



Форма випуску. Порошок для приготування суспензії.



Фармакотерапевтична група. Ентеросорбенти. Код АТС А07ВС10.



Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Атоксіл – ентеросорбент з вираженими сорбційними властивостями, виявляє дезінтоксикаційну, протимікробну, ранозагоювальну дію. Адсорбує з травного тракту та виводить з організму ендогенні та екзогенні токсичні речовини різного походження, у тому числі харчові та бактеріальні алергени, мікробні ендотоксини та інші отруйні речовини, токсичні продукти, що утворюються у процесі гниття білків у кишечнику.

Сприяє транспорту з внутрішнього середовища організму (кров, лімфа, інтерстиції) у травний тракт за рахунок концентраційних та осмотичних градієнтів різноманітних токсичних продуктів, у тому числі середніх молекул, олігопептидів, амінів та інших речовин з подальшим виведенням із організму.

Фармакокінетика. Препарат практично не всмоктується.



Показання для застосування. Гострі кишкові захворювання, що супроводжуються діарейним синдромом (сальмонельози, харчові токсикоінфекції); у комплексній терапії вірусних гепатитів А і В. Зовнішньо – лікування гнійних ран, трофічних виразок та опіків.



Спосіб застосування та дози. Пляшку з порошком відкривають, додають питну воду до мітки 250 мл і збовтують до утворення однорідної суспензії. 1 мл суспензії містить близько 50 мг препарату.

Підготовлену водну суспензію препарату приймають внутрішньо за годину до їди або прийому лікарських засобів.

Добова доза Атоксілу для дорослих і дітей від 7 років становить 12 г, за необхідності може бути збільшена до 24 г; для дітей від 1 до 7 років – 150 - 200 мг на 1 кг маси тіла. Добову дозу Атоксілу розподіляють на 3 - 4 прийоми. Максимальна разова доза препарату не повинна перевищувати половини добової дози.

При гострих кишкових захворюваннях лікування доцільно розпочинати з максимальної разової дози, виходячи з розрахунку 7-10 г на один прийом, 2-3рази на добу. Якщо хворий не може приймати ентеросорбент самостійно, суспензія Атоксілу вводиться у шлунок через зонд.

Курс лікування становить 3-5 днів. У тяжких випадках за рекомендацією лікаря може бути продовжений до 10-15 діб.

Лікування вірусних гепатитів проводять у дозах, зазначених вище. Тривалість курсу становить 7-10 днів і залежить від тяжкості перебігу захворювання.

Зовнішнє застосування. Після туалету рани наносять порошок шаром 3 - 5 мм і закривають сухою асептичною пов’язкою. Перев’язки роблять через добу, до очищення рани.



Побічна дія. Препарат звичайно добре переноситься. У поодиноких випадках – запор.



Протипоказання. Підвищена чутливість до кремнію діоксиду , виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки у стадії загострення, виразки та ерозії слизових оболонок тонкого та товстого відділів кишечнику, непрохідність кишок.



Передозування. Про випадки передозування повідомлень не було.



Особливості застосування. Не рекомендується вживання через рот сухого порошку, пил якого може спричинити подразнення слизових оболонок і верхніх дихальних шляхів.

Атоксіл при застосуванні його у комплексній терапії слід приймати за годину до прийому інших пероральних лікарських засобів через їх можливу адсорбцію і відповідно зниження ефективності.

У зв’язку з тим, що дані про застосування Атоксилу під час вагітності та годування груддю відсутні, призначення препарату в цих випадках не рекомендується.



Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні Атоксілу з ацетилсаліциловою кислотою посилювались процеси дезагрегації тромбоцитів.

У комплексній терапії з нікотиновою кислотою та симвастатином Атоксіл виявляє синергічну дію - сприяє зниженню рівня атерогенних фракцій ліпідного спектра крові і підвищенню рівня холестерину ліпопротеїнів високої щільності.

Застосування Атоксілу при інтракорпоральній сорбційній детоксикації у поєднанні із стандартними розчинами антисептиків (фурацилін, біфуран, трифуран, хлоргексидину біглюконат та ін.) підвищує ефективність лікування гнійно-запальних захворювань.



Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, недоступному для дітей місці при температурі від 15 до 25оС. Термін придатності -3 роки.

Готову суспензію зберігати у щільно закритій пляшці при температурі від 8 до 15 оС не більше 32 годин.


Специалист
я б рекомендував ще аналіз крові розгорнутий; посів на кишкову групу.
Специалист
занедужання всіх членів сімї не дає підстав думати про ацетонемічний синдром.
Специалист
Шановна Людмила, звернутись до лікаря все ж потрібно, тому що в даному випадку найімовірніше, що всі симптоми -результат побічної дії пірантелу, але все ж потрібно виключити кишкову інфекцію. Всі описані Вами симптоми можуть спостерігатись при застосуванні пірантелу (передбачувана побічна дія).
До консультації лікаря для полегшення болю можете використати но-шпу. для зниження температури ібупрофен в суспензії. Допоможе полегшити стан також вживання настою квітів ромашки.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.