Здравствуйте! У меня такой вопрос: В браке был куплен дом, спустя 5 лет супруги развелись,...

Здравствуйте! У меня такой вопрос: В браке был куплен дом, спустя 5 лет супруги развелись, в доме остались жить мама и сын, за отцом сохранилась лишь прописка. Прошло ещё лет 5 и умерла мама (прошло уже 3 месяца после смерти), сыну 20 лет, завещания небыло, как ему (сыну) теперь переоформить дом на себя, местонахождение отца неизвестно, но прописан он (отец) в этом доме.2-й вопрос: куда можно обратится, в какую службу, чтоб найти человека, если известны только личные данные и что он должен быть где-то в Киеве.

Ответы врачей 1

Специалист
Згідно ст.60 СК майно, набуте подружжям за час шлюбу,належить дружині та чоловікові на праві спільної суміжної власності. Отже, мати та батько були власниками дому у відсотковій ставці 50/50. Ст.1220 ЦК дає роз`яснення коли і як відкривається спадок, а ст.1269 ЦК як подати заяву про прийняття спадщини.Що стосується почерговості то ст.1261 ЦК говорить про те, що успадкувати майно спадкодавця мають діти спадкодавця. Так Ви успадкуєте ½ частину дому, що належала матері, а що стосується батька, то необхідно повернутись до ч.2 ст.1220 ЦК, яка говорить про час відкриття спадщини. Спадщина є відкритою з дня смерті особи або з дня в який вона оголошується померлою.
Звертаючись до Цивільного кодексу України (ЦК), а саме ч.1 ст.43 можна визначити особу, про яку протягом одного року в місці її постійного проживання немає відомостей про місце її перебування, як безвісно відсутньою. Дане рішення видається судом. Порядок подання заяви про визнання особи безвісно відсутньою регулюється главою 4 розділом IV Цивільно- процесуального кодексу України (ЦПК). Заява про визнання особи безвісти відсутньою може подаватися до суду за місцем проживання заявника, за останнім відомим місцем проживання зниклої особи або за місцем знаходження майна такої особи.
Наступним кроком стануть дії згідно ч.1 ст.46 ЦК згідно якої особа місце перебування якої протягом трьох років є невідомим, оголошується судом померлою. Порядок подачі заяви регулюється ст.246 ЦПК.

Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.