Доброго дня! Мені 28р

Есть ответ
Доброго дня! Мені 28р. 3-я вагітність-26нед. Rh1(-), у чоловіка Rh3(+). Дві попередні вагітності абсолютно без відхилень, здорові дівчатка 8 і 6 років з Rh3(+). Антитіл не було. Здала РАРР-А-15,9мг/л(>10мг/л). Заключення УЗД на 12-13нед. - КТР-61мм, комірц.простір-1,6мм, БПР-20мм,локалізація по передн.стінці, 15мм, нижній край перекрив. область внутр. зіву, носова кісточка +. На 16нед. АФП-2,4МОМ і ХГЧ-255,600МЕ/л (метод ІФА), перездала на 19 нед. в Києві метод РІА-АФП-75,13 IU/ml, ХГЧ-42,02kIU/L, Естріол--5,43ng/ml. Зразу на 19-20нед. нове УЗД- ЧСС-146, БПР-45мм ,ДС-33мм, ОЖ-152мм, ОГ-170мм, ЦИ-71%, товщ.плаценти-22мм, 3 пуповинні судини,патологій, підозр чи явних вад - не виявлено. Низька плацент., нижній край на 20мм вище внутр. зіву. У Севастополі на жаль дуже плачевна ситуація з генетиками (лише 1 лікар, до якого хороші лікарі не рекомендують звертатися), тому поїхала до Сімферополя і генетик не відмітив ніяких відхилень, які могли б дати підвищенню рівня ХГЧ, АФП і Естріолу. Сказали здати кров на антитіла(відсутні), та консультація ендокринолога (УЗД щитовидної - признаки дифузних змін тканини щит.залози), ТТГ-8,225мМЕ/л, Т4св.-5,83пмоль/л, АТТПО-87,05Ме/мл. П"ю зараз L-Тіроксин по 0,25на день і йодомирин100/в день. Протягом вагітності почуваюся добре, кровотеч не було і нема. Питання все таки залишилося відкрите для мене, повишеного рівню ХГЧ , АФП, Естріолу. Що могло спричинити його, чи помилка в результатах, сбої ендокринної с-ми чи може помилка на 2-ох УЗД? Дуже хочу бути готова до реального, тому прошу дуже прокоментувати. Дякую.

Ответы врачей

Березовская Елена Петровна

Березовская Елена Петровна

У вас нормальні рівні. Для чого ви стільки перездаєте та ще й в різних лабораторіях? Що ви шукаєте? Для чого ці нервові потрясіння? Тим більш, кількісні показники не мают практичного значення для генетичного тесту. УЗІ у вас також в нормі.