| 2013-10-18 17:25:40

Добрий день! Моїй донці 2 роки і 5 місяців

Добрий день! Моїй донці 2 роки і 5 місяців. Вона досить чітко розмовляє, говорить великими складними реченнями, гарно запамятовує вірші (до 8 рядків), але не вимовляє букви "р" (вона її просто пропускає в слові, а інколи викидає цілий склад, що містить дану букву) та "с" перед приголосними (наприклад "спить-пить"), хоча чітко каже Саша, Соня та ін. підкажіть чи потрібно нам звернутись за консультацією до логопеда чи вона з часом сама почне вимовляти їх? Які потрібно вправи з нею робити, щоб покращити вимову? Дякую.

Ответы врачей 2

1059
Ярош Татьяна Александровна
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Телефон: 067-698-72-25
Вам необходимо специально позаниматься звуком - с ,потому что нечёткое произношение слов с этим звуком влечёт за собой неправильное произношение всей группы свистящих звуков- с,з, ц. Для этого нужно произносить с ребёнком специально подобранные слова стишки, чистоговорки. За таким материалом вы можете обратиться к логопеду в поликлинику или к консультанту.
Специалист
Шановна Оксано, не хвилюйтесь. Те, що Ваш малюк не вимовляє звук "р", це фізіологічна норма, він з явиться в період з 3 до 5 років. Вимову слів із зв. "с" при збігу з іншим приголосним дитині важко вимовити в цьому віці. Чітко розмовляйте з донькою, правильно промовляйте слова, не "сюсюкайтесь". Для розвитку дрібної моторики, що позитивно впливає на мовлення раджу ігри з мозаїкою, ліплення з пластиліну,промовляння віршовок з елементами пальчикової гімнастики.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.