Добрый день! Интересует вопросы: 1

Добрый день! Интересует вопросы: 1.могу ли я поменять имя ребёнку (1.5 года) ? Если можно, укажите, пожалуйста, ссылку на статью закона. 2.можно ли к имени ребенка добавить второе имя?Благодарю за ответ!

Ответы врачей 1

Специалист
Відповідно до Положення про порядок зміни, доповнення, поновлення та анулювання актових записів цивільного стану N 4/5 ( z0035-03 ) від 17.01.2003
Відділ реєстрації актів цивільного стану не вправі відмовити громадянину в прийнятті та розгляді заяви про внесення змін.
п. 2.6. Заяви батьків про виправлення (зміну) прізвища або імені дитини в актовому записі про її народження в зв’язку з тим, що при реєстрації народження дитині присвоєно прізвище або ім’я без урах ування побажань обох або одного з батьків, приймаються відділами реєстрації актів цивільного стану не пізніше одного року з дня народження, а заяви про виправлення імені дитини в зв’язку з тим, що вона фактично має ім’я, відмінне від зазначеного в актовому записі про її народження, — до досягнення нею 16-річного віку.
У разі відмови у внесенні змін до актового запису цивільного стану у висновку мають бути чітко вказані причини відмови.
Відповідно до Сімейного кодексу України ст.146 п.2
2.Дитині може бути дано не більше двох імен, якщо інше не випливає із звичаю національної меншини, до якої належать мати і (або) батько.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.