доброго дня! дуже хвилює одне питання: коли ми з чоловіком офіційно оформлювали свої відносини я...

доброго дня! дуже хвилює одне питання: коли ми з чоловіком офіційно оформлювали свої відносини я прізвище не змінила (про що тепер дуже шкодую). чи можу я змінити прізвище? якщо так, то куди звертатись і які документи необхідні? шлюб реєстрували не за місцем прописки і не за місцем проживання.

Ответы врачей 1

Специалист
Відповідно до Положення про порядок зміни, доповнення, поновлення та анулювання актових записів цивільного стану N 4/5 ( z0035-03 ) від 17.01.2003
Відділ реєстрації актів цивільного стану не вправі відмовити громадянину в прийнятті та розгляді заяви про внесення змін.
2.1. Заяви про внесення змін до актових записів цивільного стану подаються до відділу реєстрації актів цивільного стану за місцем проживання заявника, а у випадках, передбачених ст. 53 Сімейного кодексу України, також до відділу реєстрації актів цивільного стану районного, районного в місті, міського (міста обласного значення) управління юстиції за місцем зберігання першого примірника актового запису про шлюб.
2.4. Разом із заявою про внесення змін до актових записів цивільного стану заявниками подаються:
- паспорт або паспортний документ;
- свідоцтва про реєстрацію актів цивільного стану, у яких зазначені неправильні, неповні відомості або відомості, які підлягають зміні;
- інші документи, необхідні для розгляду заяви та вирішення питання по суті.
На підтвердження достовірності представлених заявником документів про реєстрацію актів цивільного стану відділом реєстрації актів цивільного стану додаються до матеріалів справи копії відповідних актових записів цивільного стану, на підставі яких вирішується питання щодо необхідності внесення змін або відмови в цьому.
У разі відмови у внесенні змін до актового запису цивільного стану у висновку мають бути чітко вказані причини відмови.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.