Добрый вечер!Имеют ли работники загса отказать в перемене имени ребенка

Добрый вечер!Имеют ли работники загса отказать в перемене имени ребенка? Если да , то по каким причинам? ребенку 1,5 года.

Ответы врачей 1

Специалист
Відповідно до Положення про порядок зміни, доповнення, поновлення та анулювання актових записів цивільного стану N 4/5 ( z0035-03 ) від 17.01.2003
Відділ реєстрації актів цивільного стану не вправі відмовити громадянину в прийнятті та розгляді заяви про внесення змін.
п. 2.6. Заяви батьків про виправлення (зміну) прізвища або імені дитини в актовому записі про її народження в зв’язку з тим, що при реєстрації народження дитині присвоєно прізвище або ім’я без урах ування побажань обох або одного з батьків, приймаються відділами реєстрації актів цивільного стану не пізніше одного року з дня народження, а заяви про виправлення імені дитини в зв’язку з тим, що вона фактично має ім’я, відмінне від зазначеного в актовому записі про її народження, — до досягнення нею 16-річного віку.
У разі відмови у внесенні змін до актового запису цивільного стану у висновку мають бути чітко вказані причини відмови.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.