які документи необхідні для оформлення 8500 грн? обов"язково стоять на обліку чи достатньо довідки з...

які документи необхідні для оформлення 8500 грн? обов"язково стоять на обліку чи достатньо довідки з пологового будинку, що малявка народилась?

Ответы врачей 1

Специалист
Відповідно до Закону України „Про державну допомогу сім’ям з дітьми „ від 21.11.1992 № 2811-ХII ви маєте право на такі пільги :

Стаття 11. Умови призначення одноразової допомоги при народженні дитини

Одноразова допомога батькам при народженні дитини призначається на підставі свідоцтва про народження дитини. Усиновителям та опікунам зазначена допомога призначається на підставі рішення про усиновлення або встановлення опіки.

У разі народження (усиновлення, встановлення опіки) двох і більше дітей допомога надається на кожну дитину. Одноразова допомога при народженні дитини призначається за умови, якщо звернення за її призначенням надійшло не пізніше шести місяців з дня народження дитини.
У разі народження мертвої дитини допомога при народженні дитини не призначається.

Стаття 13. Право на допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку

Право на допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку за цим Законом має не застрахована в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування особа (один з батьків дитини, усиновитель, опікун, баба, дід або інший родич), яка фактично здійснює догляд за дитиною.
Згідно Закону України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням” від 18 січня 2001 р. N 2240-III, а саме ст.34 говорить про те, що одним із видів матеріального забезпечення та соціальних послуг за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням є допомога по вагітності та пологах. Вам необхідно взяти довідку в медичному закладі про факт вагітності та з нею звернутись до районного відділення Собезу за необхідною допомогою, а також отримати там необхідний перелік документів.
Відповідно до ст.56 Закону України „Про Державний бюджет України на 2007 рік” допомога при народженні дитини - у розмірі 8500 гривень. Виплата допомоги здійснюється одноразово при народженні дитини в сумі 3400 гривень, решта - протягом наступних 12 місяців рівними частинами у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.