Подскажите пожалуйста какие законодательные акты есть относительно лечения военнослужащих в лечебных заведениях не подчинённых министерству...

Подскажите пожалуйста какие законодательные акты есть относительно лечения военнослужащих в лечебных заведениях не подчинённых министерству обороны...Заранее благодарен.

Ответы врачей 1

Специалист
Відповідно до Основ законодавства України про охорону здоров’я прийнятого Верховною Радою України 19.11.1992 року , № 2801- XII
Стаття 38. Вибір лікаря і лікувального закладу
Кожний пацієнт, який досяг чотирнадцяти років і який звернувся за наданням йому медичної допомоги, має право на вільний вибір лікаря, якщо останній може запропонувати свої послуги.
Кожний пацієнт має право, коли це виправдано його станом, бути прийнятим в будь-якому державному лікувально-профілактичному закладі за своїм вибором, якщо цей заклад має можливість забезпечити відповідне лікування, надавши клопотання Головному лікарю .
Відповідно до а. Б ст.10 Закону України „Основ законодавства України про охорону здоров`я” від 19.11.1992 р. № 2801-XII обов`язком громадян є, у передбачених законодавством випадках проходити профілактичні медичні огляди і робити щеплення. Проходження медичного огляду для жінок у гінеколога є обов`язковим. Але не є обов`язковим проходження цього огляду у лікаря конкретної статі. Тому Ви можете написати заяву на ім`я головного лікаря про призначення для огляду гінеколога жіночої статі. Також можна звернутись за видачею необхідної довідки до іншого медичного закладу попередньо повідомивши про це письмовою заявою головного лікаря іншого медичного закладу.
Зазначене вище можна підкріпити Законом України „Про звернення громадян” та іншими нормативними актами, за якими Ви маєте право на індивідуальне ставлення.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.