доброе. не могли бы вы точно сказать какие законодательства в Украине есть , по которым...

доброе. не могли бы вы точно сказать какие законодательства в Украине есть , по которым можно отказаться от прививок малышу? и могут нам без наличия прививок отказать в приеме(лечении) участковый врач ?

Ответы врачей 1

Специалист
Відповідно до п.п. 1, 2, ст. 15 Закону України „Про захист населення від інфекційних хвороб” від 06.04.2000 № 1645-III прийом дітей до виховних, навчальних, оздоровчих та інших дитячих закладів проводиться за наявності відповідної довідки закладу охорони здоров’я, в якому дитина перебуває під медичним наглядом. Довідка видається на підставі даних медичного огляду дитини, якщо відсутні медичні протипоказання для її перебування у цьому закладі, а також якщо їй проведено профілактичні щеплення згідно з календарем щеплень і вона не перебувала в контакті з хворими на інфекційні хвороби або бактеріоносіями.
Дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється. У разі якщо профілактичні щеплення дітям проведено з порушенням установлених строків у зв’язку з медичними протипоказаннями, при благополучній епідемічній ситуації за рішенням консиліуму відповідних лікарів вони можуть бути прийняті до відповідного дитячого закладу та відвідувати його.
Лікар не має право відмовити у прийомі.

Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.