Добрый день. Подскажите, у меня есть дочь, я оформленна как одинокая мама, в августе прошлого...

Добрый день. Подскажите, у меня есть дочь, я оформленна как одинокая мама, в августе прошлого года я вышла замуж, но муж дочь неудочерил, могу ли я счетаться одинокой мамой.Зарание спасибо.

Ответы врачей 1

Специалист
Згідно ст.1 Закону „Про зміну і визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів Союзу РСР про державну допомогу сім`ям, які мають дітей” від 05.03.1991 №2000-І сказано, що державна допомога одиноким матерям встановлюється лише за умови, що вони не перебувають у шлюбі. Отже, вступивши в шлюб Ви втратили статус одинокої матері.
Поняття одинокої матері визначено у постанові Пленуму Верховного Суду України "Про практику розгляду судами трудових спорів" від 6 листопада 1992 р. № 9. Згідно з пунктом 9 цієї постанови одинокою матір’ю слід вважати жінку, яка не перебуває у шлюбі і у свідоцтві про народження дитини якої відсутній запис про батька дитини або запис про батька зроблено у встановленому порядку за вказівкою матері; вдову; іншу жінку, яка виховує і утримує дитину сама.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.