Добрый день. У меня такая ситуация: я в разводе, есть дочь 2

Добрый день. У меня такая ситуация: я в разводе, есть дочь 2.5 года, я против встречь ребёнка с отцом, на то у меня есть веские причины-любит выпить, курит коноплю (нет доказательств, но знаю точно), после встречь (1 раз в месяц) под моим присмотром ребёнок нервный, капризный, успокаивается только через неделю, когда его забывает. Муж хочет подать в суд, что бы ему назначили дни встречь с ребёнком(если честно, то ребёнок ему не нужен, алименты не платит), это затевает что бы мне нервы потрепать потому что у меня после развода начала налаживаться личная жизнь. Появился мужчина, который любит меня, любит мою дочь и готов её удочерить. У меня вопрос : если бывшему мужу назначат дни встречь, а я буду этому противиться, чем мне это грозит? спасибо

Ответы врачей 1

Специалист
Згідно ст. 164 Сімейного кодексу можна визначити підстави позбавлення батьків батьківських прав:
1.не забрали дитину з пологового будинку або з іншого закладу охорони здоров`я без поважної причини і протягом шести місяців не виявляли щодо неї батьківського піклування;
2. ухиляються від виконання своїх обов`язків по вихованню дитини;
3. жорстоко поводиться з дитиною;
4. є хронічними алкоголіками або наркоманами;
5. вдаються до будь-яких видів експлуатації дитини, примушують її до жебракування та бродяжництва;
6. засуджені за вчинення умисного злочину щодо дитини.
З позовом можуть звернутись один з батьків в сім`ї якої проживає дитина (ст.165 СК). Але існує ст.168, яка дозволяє побачення з дитиною матері, батьку, які позбавлені батьківських прав на підставі звернення до суду з заявою про надання їм права на побачення з дитиною. Суд може дозволити разові, періодичні побачення з дитиною, якщо це не завдасть шкоди її життю, здоров`ю, та моральному вихованню, за умови присутності іншої особи.
Для того щоб довести шкоду побачень з батьком необхідно повести дитину на обслідування до лікаря після побачень з батьком щоб той дав заключення про моральну травму для дитини від даних побачень з батьком.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.