Здравствуйте, у вас на сайте я прочитала о том, что беременным женщинам предоставляется ежемесячная помощь(на...

Здравствуйте, у вас на сайте я прочитала о том, что беременным женщинам предоставляется ежемесячная помощь(на конец 2007г. 25% от прожиточного минимума т. е 126грн.25 коп.)расскажите подробнее как и где она оформляется., и еще один вопрос:когда я обратилась в отдел кадров своего предприятия с просьбой выделить мне материальную помощь как беременной женщине и матери двоих малолетних детей, то мне отказали,сославшись на то , что на них этот закон не распостраняется, хотя предприятие государственное,провомерен ли этот отказ? Большое спасибо за помощь. Виктория Соколова.

Ответы врачей 1

Специалист
Згідно ст. 12 Закону України «Про Державний бюджет України на 2008 рік» від 28.12.2007 року № 107-VI "Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається у розмірі, що дорівнює різниці між прожитковим мінімумом, встановленим для працездатних осіб, та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не менше 130 гривень";
"Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається у розмірі,що дорівнює різниці між: з 1 січня 2008 року - 50 відсотками, з 1 січня 2009 року - 75 відсотками, з 1 січня 2010 року - 100 відсотками прожитковогомінімуму, встановленого для працездатних осіб, та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців".
Оформляється і виплачується ця допомога Головним управлінням соціального захисту населення.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.