Доброго Вам дня, психологи!Росте у нашій сімї донечка (8,5 років)

Доброго Вам дня, психологи!Росте у нашій сімї донечка (8,5 років). Дівчина розумна, погідлива, якщо логічно і доступно з нею спілкуватись. Соромязлива. Особливо з хлопцями. На ці вихідні подзвонив син наших знайомих і запросив її разом з нами і його батьками зїздити на природу - вона відмовилась. Розумію, людина їй малознайома тощо. Але щойно подзвонив її однокласник, чотири роки вже знайомі, покликав гуляти - відмовилась, сказала: "не хочу". Поблизу нашого дому нема як її саму пускати гуляти - насичена машинами дорога, мало дітей, її подруги живуть в інших районах, тому ця нагода, на мою думку, варта до обдумування. Якщо він неприємний, розумію, але вона не пояснює. І як я бачу, так у неї зі всіма представниками протилежної статі її віку. І в школі, і з дітьми наших друзів - замикається і бавиться сама. Можливо, Ви вважаєте, що варто залишити все як є - нехай росте, сама до вьсого доходить через досвід, проте я хотіла б дуже делікатно, але все ж вплинути на ситуацію, щоб вона. Хочу почути Ваші думки та аргументи з цього приводу.

Ответы врачей 1

588
Сидун Оксана Юрьевна
Сидун Оксана Юрьевна
Психолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Телефон: 80677746504
Добраніч! А з ким в своєму житті Ви ще так поводитесь: «Щиро дякую за відповідь, Ви так мило зробили, відгукнулись... :-D» Чи хто до Вас так ставиться?
Щодо Вашого запитання. В кінці мені здалося, що вік Вашої донечки 19-20 і вона в Вас на виданні.
Чому так хвилюєтесь і намагаєтесь вплинути на її життя? Чим себе лякаєте?
Як по мені для неї зараз найкраще бачити Ваші стосунки з чоловіком. Як вони будуються, наскільки вони гармонійні? Це сильно вплине на її майбутні стосунки з чоловіками.
Стосовно сором’язливості. Є багато чоловіків яким до вподоби сором’язливість, як риса характери жінки.
Щодо спілкування з однолітками. Почекайте тришечкі. Провідною діяльністю в підлітковому віці – є спілкування з однолітками. Ще будете намагатись у тримати її вдома і якось вплинути на її думку. До підліткового віку майже не довго залишилось
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.