Добрый вечер! Мы с мужем живем почти три года, но вчера столкнулась с такой...

Добрый вечер! Мы с мужем живем почти три года, но вчера столкнулась с такой ситуацией: мне надо было сделать у нотариуса заявление, но мне отказали, мотивируя, что свидетельство о браке не действительное. Оказалось, что в фамилии мужа буква "е" лезвием исправлена на "є". До этого мы не замечали. Что делать? И поменяют ли нам в ЗАГСе через такое время? И нужно ли вобще менять? Спасибо.

Ответы врачей 1

Специалист
У разі, якщо видане невірно свідоцтво про одруження, зроблена помилка в прізвищі, то Ви маєте звернутися до органу РАЦСу з заявою про заміну свідоцтва. Так, незалежно від пройденого часу Вам його поміняють. Міняти його потрібно, оскільки прізвище написане з помилкою, є документом іншої людини.
`С т а т т я 161 Кодексу про шлюб та сім»ю. Порядок виправлення помилок і внесення змін в записи актів громадянського стану
Виправлення помилок і внесення змін у записи актів громадянського стану при наявності достатніх підстав і при
відсутності спору між заінтересованими особами провадяться органами реєстрації актів громадянського стану. Відмова органів
реєстрації актів громадянського стану виправити або змінити запис може бути оскаржена до суду.
При наявності спору між заінтересованими особами виправлення запису провадиться на підставі судового рішення.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.