Доброго дня ! У мене 4 тиждень вагітності (6 акушерський тиждень)

Есть ответ
Доброго дня ! У мене 4 тиждень вагітності (6 акушерський тиждень). Лікарі поставили діагноз загрози і я приймаю зараз відповідні вітаміни, дуфастон, вагінально лютеїно, свічки вібуркол, ношпа. Сьогодні лікар сказав, що низький рівень естрадіолу (202 одиниці при нормі 560 ??) і прописав приймати дівігель. Сказав не звертати увагу на те, що він протипоказаний при вагітності (!). Моє питання наступне: _як часто в лікарській практиці призначають цей препарат при вагітності і для чого? _Чим загрожує низький естрадіол в першому триместрі і у випадку якщо я не прийматиму дівігель ? Заздалегідь дякую за швидку відповідь ! З повагою, Соня

Ответы врачей

Березовская Елена Петровна

Березовская Елена Петровна

Естрадіол не грає ролі. Грає роль ХГЧ, і саме по його рівню можно прогнозувати, чи вагітність буде прогресувати, чи ні на ранніх термінах. Так, ніхто за кордоном не вмішується в процес вагітності до 12 тижнів, якщо це не штучна вагітніть, або в жінки немає відповідних показань. Це найраціональніший підхід, вім має багато доказів, чому саме так, але на жаль нашим лікарям це в голову вдобвати неможливо.

Березовская Елена Петровна

Березовская Елена Петровна

Вам назначили стільки всього непотрібного. Дайте природі самій розібратися, чи ця вагітність має зміст, а значить право на продовження. І як саме ставлять діагноз? Думаю, що ніякоі загрози у вас немає