Моему ребенку через месяц 3 года. Педиатр рекомендует продлить отпуск по уходу за ребенком

Моему ребенку через месяц 3 года. Педиатр рекомендует продлить отпуск по уходу за ребенком. Сохраняется ли за мной моё рабочее место, если я продлеваю отпуск по уходу за ребенком по медсправке еще на год?

Ответы врачей 1

Специалист
Вам потрібно вийти на роботу через 3 року після народження дитини, тобто 4.01.2010.
Згідно ч.1,2 ст.179 і ч.1 ст. 181 КЗпПУ.Стаття 179. Відпустки у зв’язку з вагітністю, пологами і для догляду за дитиною
На підставі медичного висновку жінкам надається оплачувана відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами тривалістю 70 календарних днів до пологів і 56 (у разі народження двох і більше дітей та у разі ускладнення пологів — 70) календарних днів після пологів, починаючи з дня пологів.Тривалість відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами обчислюється сумарно і становить 126 календарних днів (140 календарних днів — у разі народження двох і більше дітей та у разі ускладнення пологів). Вона надається жінкам повністю незалежно від кількості днів, фактично використаних до пологів.
Стаття 181. Порядок надання відпустки для догляду за дитиноюі зарахування її до стажу роботиВідпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та відпустка без збереження заробітної плати (частини третя та шоста статті 179 цього Кодексу) надаються за заявою жінки або осіб, зазначених у частині сьомій статті 179 цього Кодексу, повністю або частково в межах установленого періоду та оформляються наказом (розпорядженням) власника або уповноваженого ним органу.
Відповідно ч.6 ст. 179 КЗпПУ . У разі, якщо дитина потребує домашнього догляду, жінці в обов’язковому порядку надається відпустка без збереження заробітної плати тривалістю, визначеною у медичному висновку, але не більш як до досягнення дитиною шестирічного віку.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.