Подскажите пожалуйста,где можно узнать о приказе или постановлении МЗУ в котором говорится про перечень заболеваний,которые...

Подскажите пожалуйста,где можно узнать о приказе или постановлении МЗУ в котором говорится про перечень заболеваний,которые по решению ВКК освобождают от здачи экзаменов по состоянию здоровья школьников.У меня у ребенка ревматоидный артрит и он является ребенком-инвалидом до 16 лет.Спасибо

Ответы врачей 1

Специалист
Закон України «Про охорону дитинства» Стаття 19. Для дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства, які потребують опіки і стороннього догляду, органи управління освітою, за згодою батьків дітей або осіб, які їх замінюють, забезпечують навчання в загальноосвітніх та спеціальних загальноосвітніх навчальних закладах за відповідними навчальними програмами, у тому числі і в домашніх умовах.
Норми навантаження у навчальних програмах та планах навчальних закладів повинні визначатися з урахуванням віку та
стану здоров’я дітей. Контроль за дотриманням цих норм у порядку, встановленому законодавством, забезпечують органи управління освітою та органи охорони здоров’я. Оскільки серед пільг, передбачених законодавством України немає питання про звільнення від здачі іспитів в учбових закладах, а лише відповідні програми, та в Вашому випадку потрібно буде йти на іспити до школи.

Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.