| 2013-10-18 17:25:40

Добрий день, у мене проболема - десь приблизно 5 міс тому вночі заболів зуб. На...

Добрий день, у мене проболема - десь приблизно 5 міс тому вночі заболів зуб. На наступний день на прийомі у лікаря неможливо було визначити який зуб болить - 6 чи 7, при постукуванні вони не боліли, рентген показав що скоріш за все - 7, при цьому 6- не було нерва, а у 7 був. Відкрили 6 і 7, поставили кальцемін. Далі - через тиждень вночі знову почалася біль, і так я ходила 3 тижні, кожного разу на 7 замінювали кальцемін. Потім видалили нерв з 7 - видалення було жахливе не дивлячись на анестезію. Після видалення нерва, знову поставили кальцемін. Вночі почалася знову жахлива біль, дуже різка. І знову замінили кальцемін, знову почищали канали. Через тиждень така ж історія - вночі, обезболюючі не помагають, вдень проходить, і болить у скронях, і вухо, при постукуванні по зубах болі немає. Одним словом, інший лікар поставив якесь інше лікартсво - таж історія, коли трошки біль пройшла - запломбував. Рентген не показував нічого страшного. В той же час виник нарив між 5 і 6 (5 - нормальний, а 6 без нерва вже років 8), через 4 дні він пройшов, тому до 6 не лізли (рентген був нормальний). От і знову - біль повторяється після сну, або вночі, болить вся права частина лиця, або болить при жування жорсткої їжі, не можливо визначити причину болі. В мене питання: це недолікований зуб? Чи варто пройти повне обстеження? Що це може бути?

Ответы врачей 1

520
Легеза Елена Владимировна
Легеза Елена Владимировна
стоматолог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Телефон: 512 85 21
Вам желательно посетить нейростоматолога и ЛОРа . Проблема может быть и не в зубах ,а воспалительном процессе верхнечелюстного нерва (тройничного),гайморовой пазухи,височно-нижнечелюстного сустава. Причин может быть несколько. Поэтому необходимо посетить несколько специалистов ,чтобы исключить или подтвердить заболевания ,которые дают такую боль.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.