| 2013-10-18 17:25:40

Доброго дня!Моїй мамі 45 років

Доброго дня!Моїй мамі 45 років.У неї виявили позвонкову грижу між 4 і 5 хребцями.Один лікар каже срочно оперувати а інший - а інший що це протрузія.Мама почала ходити на спеціальні фізичні вправи і болі поступово пройшли.Порадьте будь-ласка чи потрібне хірургічне втручання.Дякую!

Ответы врачей 1

1224
Леонтьев Алексей Юрьевич
Леонтьев Алексей Юрьевич
нейрохирург
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: г. Херсон, Украина, Херсонская областная клиническая больница
Телефон: 380667552614
Вам треба зрозуміти, що операція - це останній шаг. За словами професора Бротмана: "хворий з грижею повинен сам приповзти до лікаря та молити про операцію". Але тут треба враховувати ще одне, якщо в неї наростає неврологічна симптоматика у вигляді розладів чутливості, наприклад оніміння на нозі, знижена сила у м’язах стопи, або гомілки. Якщо з’явилися розлади сечовиділення та дефекації, то оперативне втручання краще не затримувати. Якщо цього немає, то, навіть при великій грижі, ще є час для прийняття рішення. Бажаю успіхів.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.