Доброго дня!Моїй мамі 45 років

Есть ответ
Доброго дня!Моїй мамі 45 років.У неї виявили позвонкову грижу між 4 і 5 хребцями.Один лікар каже срочно оперувати а інший - а інший що це протрузія.Мама почала ходити на спеціальні фізичні вправи і болі поступово пройшли.Порадьте будь-ласка чи потрібне хірургічне втручання.Дякую!

Ответы врачей

Леонтьев Алексей Юрьевич

Леонтьев Алексей Юрьевич

Вам треба зрозуміти, що операція - це останній шаг. За словами професора Бротмана: "хворий з грижею повинен сам приповзти до лікаря та молити про операцію". Але тут треба враховувати ще одне, якщо в неї наростає неврологічна симптоматика у вигляді розладів чутливості, наприклад оніміння на нозі, знижена сила у м’язах стопи, або гомілки. Якщо з’явилися розлади сечовиділення та дефекації, то оперативне втручання краще не затримувати. Якщо цього немає, то, навіть при великій грижі, ще є час для прийняття рішення. Бажаю успіхів.